Köp mjölk

Mjölk direkt från gården

Priset på mjölken är 15kr/ liter och du betalar med kort. Mjölken är lågpastöriserad dvs upphettad till 63 grader i 30 min där efter nedkyld till 4 grader.

Du tar antingen med dig en egen flaska när du kommer eller så kan du köpa en glasflaska som rymmer 1liter av mig den kostar 20kr.Du kan även handla flaskväskor för 40kr som rymmer 1-2 eller 6 flaskor att bära hem flaskorna i. Väskan och flaskan betalar du kontant/swish.

Det är alltid färsk ny mjölk i automaten varje dag. Mjölken som blir kvar efter stängning får kalvarna dricka upp dagen efter.

På automaten står en instruktion hur du ska göra när du kommer. Du kan även ta med dig en egen flaska att fylla mjölken i. Det du ska tänka på då är de angivna måtten på luckan (se bild) så att du får in din flaska när du kommer…….

Tveka inte att ringa mig om du undrar över något!

DET ÄR ALLTID DU SJÄLV SOM ANSVARAR FÖR ATT FLASKAN DU FYLLER ÄR REN OCH DISKAD.

Investeringsstöd
Jag har fått ett bidrag som är finansieras av EU-medel (investeringsstöd). Det kommer att täcka en del av totalsuman för inköpet av mjölkautomaten och iordningställandet av min Mjölkbod. Det har tagit väldigt lång tid men har nu efter många turer fått detta beviljat och det är jag väldigt tacksam över.

 

Elins Glada Ekologiska Kor i Östanå